Má Markus Söder šanci stát se nástupcem Angely Merkel?

Éra Merkel se pomalu ale jistě blíží ke konci a je zajímavé pozorovat, jak se chovají, myslí a co říkají potencionální nástupci na nejžhavější pracovní post v Německu.

Markus Söder, foto: ČTK.

Markus Söder z CSU již několikrát dokázal, že je třeba s ním vážně počítat. Vyhledává si právě německé obyvatelstvo kandidáta, který značně snižuje šanci kandidáta z řad CDU? Podívejme se na poslední výroky zatím nejoslavovanějšího favorita.

Söder o boji proti viru:

„Realita nás učí, že korona se může vrátit rychleji a stát se nebezpečnější, než si myslíme. Myslím, že optimismus je dobrý. Stát a vláda však musí věnovat pozornost i dalším scénářům. Když vidíme, jak kolem nás opět explodují čísla ve Francii, Španělsku a České republice, pak si myslím, že bude dobré, když k té zdravé dávce optimismu přistupujeme realisticky a opatrně.”

Jeho nejdůležitější cíl v současné době:

„Musíme se připravit na podzim a zimu, kdy může dojít ke kombinaci korony s dalšími nemocemi, jako je chřipka nebo nachlazení. Musíme zajistit, abychom nedostali druhý lockdown, abychom nadále nezatěžovali ekonomiku a zachovali otevření škol a školek.”

O státní podpoře v krizi:

„Můžeme určité období překlenout pomocí státní podpory, ale musíme také posílit tržní motivační modely a znovu umožnit fungování konkurenčního prostředí. Jsem pevně přesvědčen, že k posílení Německa potřebujeme snížení daní z příjmů právnických osob, ale také snížení cen energií.”

O své současné popularitě v anketách říká:

„Ankety jsou momentky.”

Nejčtenější v kategorii Business

Aktuálně na českém webu

Z punkové princezny podnikatelkou

       ·   23.04.2024
Gloria von Thurn-Taxis, někdejší punková princezna s natupírovaným účesem a výstředním make-upem, dobývala v 80. letech minulého století titulní stránky nejen německého tisku. Po náhlé smrti manžela Johanna von Thurn-Taxise, s nímž má tři děti,

Společný jmenovatel: Voda 

       ·   15.04.2024
Herečka, pěstitel, léčitelka, veslař a včelař. Co osobnost, to myšlenkový proud a jeden společný jmenovatel: Voda. Ať už jako slza smutku nebo radosti, životabudič, inspirace, nebo médium. Více ve fotosérii Michaely Dzurné Machač.

Aktuálně na německém webu

Gemeinsamer Nenner: Wasser

       ·   15.04.2024
Schauspielerin, Züchter, Heilerin, Imker und Ruderer. Jede Persönlichkeit, eine Gedankenströmung und ein gemeinsamer Nenner: Wasser. Ob als Träne der Trauer oder der Freude, Lebensspender, Inspiration oder Medium. Mehr in der Fotoserie von Michaela Dzurná Machač. 

Švankmajers disegno interno in der Galerie GASK

       ·   04.03.2024
Collagen, Buchillustrationen, dreidimensionale Objekte, taktile Experimente, Theater- und Filmarbeiten ... Das breite, kreative Spektrum von Jan Švankmajer wird vom 3. März bis zum 4. August in einer umfangreichen Ausstellung im GASK präsentiert, mit der auch